চেনি নাখাবঃ ডাঃ ৰেমণ্ড ফ্ৰান্সিছে কি কৈছে

0 29

ডাঃ ৰেমণ্ড ফ্ৰান্সিছে তিনিখন গ্ৰন্থ লিখিছিল:
১/ আৰু কেতিয়াও অসুস্থ নহব
২) আৰু কেতিয়াও কেন্সাৰক ভয় নকৰিব
৩/ আৰু কেতিয়াও শকত নহব

৭৫ বছৰ বয়সত চিকিৎসকজন মাত্ৰ ফ্লুৰ দ্বাৰা আক্ৰান্ত হয় আৰু তেতিয়াও মাত্ৰ এবাৰহে …
কিতাপখনত ইয়াৰ বিষয়ে কোৱাৰ সময়ত তেওঁ আহ্বান জনাইছে যে:

🌿 যিমান দিন পাৰে চেনিৰ পৰা আঁতৰত থাকক, ব্যায়াম কৰক আৰু খাদ্যৰ সোৱাদ অনুসৰি সালসলনি কৰক

🌿 চেনিয়ে চৰ্দি আৰু ইনফ্লুৱেঞ্জাৰ সৃষ্টি কৰে

🌿 এচামুচ (চামুচ আকাৰৰ) চেনি খালে শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা ৫০% হ্ৰাস পায় ৷

🌿 এগিলাচ কোলা খালে ৬-৮ ঘণ্টা শৰীৰৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা কমি যায় কাৰণ কোলাত প্ৰচুৰ পৰিমাণে চেনি থাকে

🌿 চেনিয়ে এলঝেইমাৰ ৰোগ সৃষ্টি কৰে

🌿 চেনি হৈছে কৰ্কট কোষৰ খাদ্য। প্ৰতিৰোধ আৰু আৰোগ্যৰ বাবে চেনি সেৱন নকৰিব

🌿 চেনিয়ে হৃদযন্ত্ৰৰ সকলো ৰোগ সৃষ্টি কৰে

🌿 চেনিয়ে ওজন বৃদ্ধি কৰে

🌿 চেনিৰ ফলত চৰ্বি জমা হয়

🌿 মানুহৰ ৰোগৰ সকলো কাৰণ চেনিৰ লগত জড়িত৷

🌿 মূলতঃ চেনি এৰি দিব

ডাক্তৰ ৰেমণ্ডে ফ্ৰেংকফৰ্ট বিশ্ববিদ্যালয়ত খাদ্য স্বাস্থ্য সম্পৰ্কে কৰা বৈজ্ঞানিক কামৰ বাবে বঁটা লাভ কৰে, তেঁও কৈছে-

“দৈ হৈছে কেলচিয়ামৰ সৰ্বাধিক উৎস কাৰণ এগিলাচ দৈত ৪৫০মিলিগ্ৰাম কেলচিয়াম থাকে, গতিকে নিশ্চিত কৰক যে আপুনি ইয়াক আপোনাৰ দৈনিক মেনুত অন্তৰ্ভুক্ত কৰে। আৰু সৰ্বোত্তম হ’ল কম চৰ্বিযুক্ত দৈ।”

পদিনা পাত হৃদযন্ত্ৰ আৰু ৰক্ত সঞ্চালন শক্তিশালী কৰা ঔষধ। নিয়মীয়া চাহৰ দৰে পদিনা পাত খালে পেট আৰু অন্ত্ৰ মসৃণ কৰি ৰোগ কমাব পাৰে আৰু মুখৰ দুৰ্গন্ধ নাইকীয়া কৰি সতেজ কৰি তুলিব পাৰে

🌿 গেষ্ট্ৰিক আৰু এচিডিটি ভাল কৰিবলৈ চেনি নিদিয়াকৈ এগিলাচ গৰম পদিনা পাত খাব লাগে

পদিনা পাতে গেছ আঁতৰাই, বৃক্ক, অগ্নাশয় শক্তিশালী কৰি কাহ উপশম, স্নায়ু আৰু খঙাল অৱস্থা শান্ত কৰিব পাৰে, অনিদ্ৰা দূৰ কৰিব পাৰে আৰু প্ৰস্ৰাৱৰ দ্ৰব্য বৃদ্ধি কৰিব পাৰে

বায়ুমণ্ডলীয় পানীয়ই (কোলা) ওজন বৃদ্ধি নকৰিলেও মহিলাৰ কঁকালৰ আকাৰ বৃদ্ধি কৰে

বায়ুমণ্ডলীয় পানীয় (কোলা)ৰ ফলত অষ্টিঅ’পৰ’ছিছ, হৃদযন্ত্ৰ আৰু বৃক্কৰ সমস্যা, মেদবহুলতা আৰু ডায়েবেটিছ আৰু দাঁতত গহ্বৰ সৃষ্টি হয়

শিশুৰ বাবে শক্তি বৃদ্ধি কৰা পানীয়ৰ স্বাস্থ্যজনিত বিপদ– স্পন্দন ক্ষিপ্ৰ হোৱা, জোকাৰণি, ষ্ট্ৰোক, হঠাৎ মৃত্যু

হিজাউ গ্ৰীণ টি বা তিতা ক’লা কফি: ভাল কাৰণ ইয়াত কেন্সাৰৰ পৰা ৰক্ষা কৰা এন্টিঅক্সিডেন্ট আছে

🌿 ছালমন, আপেল, আঙুৰ, চেৰী, ব্লুবেৰী, কচু আদি খাদ্যই মগজুৰ কোষ বজাই ৰাখে আৰু স্মৃতিশক্তি শক্তিশালী কৰে

🌿 ঠিকেই কৈছে: পানীয়ে পেট ফুলাব নোৱাৰে আৰু আনতকৈ ভালদৰে হজম কৰাত সহায় কৰে

হালধি: কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে কাৰণ হালধিয়ে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে

Onsumsi দুপৰীয়া গৰম আদা খালে চৰ্বি জ্বলাবলৈ সহায় কৰে আৰু শৰীৰৰ পৰা বিষাক্ত পদাৰ্থ আঁতৰাই পেলায়

🌿 টোপনিৰ সময়ত হেৰুৱা তৰল পদাৰ্থ পুনৰ ঘূৰাই পোৱাৰ লগতে শৰীৰত থকা বিষাক্ত পদাৰ্থবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ সাৰ পোৱাৰ পিছত এগিলাচ পানী খাবলৈ চেষ্টা কৰক

🌿 ডাক্তৰ ৰেমণ্ডে কয় যে ইয়াৰ পৰা তেওঁ লাভৱান হৈছে আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা সকলোৰে লাভ হ’লে সুখী হ’ম।

(অধিক সুবিধা আৰু বিৱৰণৰ বাবে আপুনি কিতাপখন পোনপটীয়াকৈ পঢ়িব পাৰে বা youtube শ্ব’ চাব পাৰে যাৰ শিৰোনাম: Never Be Sick Again 1 আৰু 2

মন্তব্য দিয়ক

Your email address will not be published.