শতাব্দ ষ্টাফ ৰিপ’ৰ্টাৰ, ১ ছেপ্টেম্বৰ : আলমণ্ড হৈছে প্ৰায় সকলোৱে খাবলৈ ভাল পোৱা খাদ্য। আমি ৰাস্তাত খোজকাঢ়ি থাকোতে যেতিয়াই দেখা পাওঁ বাদাম কিনি খাওঁ। সকলোৱে বাদাম খায় কিন্তু বাদামৰ উপকাৰিতা বহুতে নাজানে। বাদামৰ দামো বহু বেছি নহয় আৰু সহজেই পোৱা যায়। গতিকে দৈনন্দিন খাদ্য তালিকাত আলমণ্ড ৰাখক। বাদামত ভিটামিন, এন্টিঅক্সিডেন্ট, কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু প্ৰটিন প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকে। প্ৰতিদিনে এমুঠি আলমণ্ড খালে শৰীৰৰ বহু উন্নতি হ’ব। ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ শৰীৰৰ পৰা এই ৰোগ আঁতৰ হ’ব। যদি আমাৰ শৰীৰত অধিক কলেষ্টেৰল থাকে তেন্তে ইয়াৰ ফলত হৃদৰোগ, উচ্চ ৰক্তচাপ, ওজন বৃদ্ধি, ডায়েবেটিছ আদি গুৰুতৰ ৰোগ সৃষ্টি হয়। গতিকে প্ৰতিদিনে আলমণ্ড খালে আলমণ্ডত থকা কাৰ্যকৰী চৰ্বিবোৰে শৰীৰৰ পৰা কলেষ্টেৰল নিৰ্মূল কৰাত সহায় কৰে। আলমণ্ডে শৰীৰত থকা অতিৰিক্ত চৰ্বি কমোৱাত সহায় কৰে। প্ৰতিদিনে এমুঠি বাদাম খালে শৰীৰটো সুস্থ হৈ থাকিব। প্ৰতি নিশা আলমণ্ড তিয়াই ৰাতিপুৱা খাব। ই ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব। আলমণ্ডত থকা এন্টিঅক্সিডেন্টে ডায়েবেটিছ নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰে। যিসকলৰ ওজন বৃদ্ধিৰ সমস্যা থাকে বহু লোকে আলমণ্ড খাবলৈ ভাল নাপায়। কিন্তু এইটো এটা ভুল ধাৰণা। বাদামে ওজন বৃদ্ধি নকৰে বৰঞ্চ ওজন বৃদ্ধিত বাধা দিয়ে। ই শৰীৰৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। বাদামত ভিটামিন বি ৩ থাকে যিয়ে মগজুৰ কাম-কাজ উন্নত কৰে। প্ৰতিদিনে বাদাম খালে মগজুটো স্বয়ংক্ৰিয় হৈ পৰে। বাদাম খালে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি পায়। স্বাস্থ্যকৰ জীৱন যাপন কৰিবলৈ হ’লে নিজৰ প্ৰতি সচেতন হ’ব লাগে। গতিকে প্ৰতিদিনে বাদাম খাওক আৰু নিজকে সুস্থ কৰি ৰাখক। বহু লোকৰ মতে কাজু খালে ওজন বাঢ়ি যায়। কিন্তু পৰিমিত পৰিমাণে খালে ওজন বৃদ্ধিৰ পৰিৱৰ্তে নিয়ন্ত্ৰিত হ’ব। শীতকালত ২-৩টা কাজু খালে শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী। ই শৰীৰক উষ্ণ কৰি শক্তি বৃদ্ধি কৰে। পিষ্টা বাদাম আন বাদামতকৈ অলপ বেছি পুষ্টিকৰ। ই শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী হোৱাৰ লগতে খাবলৈয়ো সুস্বাদু। এই বাদাম খালে ওজন কমাব, ৰক্তচাপ, ব্লাড চুগাৰ আৰু ভাল কলেষ্টেৰলৰ মাত্ৰা বৃদ্ধি পায়। প্ৰতিদিনে খাদ্য তালিকাত আলমণ্ড ৰাখিব লাগে। ৰাতি শোৱাৰ আগতে তিয়াই থৈ ৰাতিপুৱা খাব লাগে। ইয়াত ভিটামিন ই, এ, বি ১, বি ৬, মেগনেছিয়াম, পটাছিয়াম থাকে, যিবোৰ চুলি আৰু ছালৰ বাবে উপকাৰী। নিয়মিতভাৱে সেৱন কৰিলে ই ৰক্তচাপ, ডায়েবেটিছৰ দৰে জটিল ৰোগ হ্ৰাস কৰে।